maanantai 3. lokakuuta 2016

Hyvää matkaa, äiti

Äitini kuoli viime yönä. Vaikka siihen on vuosien varrella osannutkin jossain määrin varautua, ei siihen voi varautua. Olen onnellinen siitä, että äiti lähti nopeasti ja kivuttomasti itse sitä tuskin tajuamatta. Saipa vielä viettää viimeisen yönsä Seelan kanssa, kun tämä oli mummolassa hoidossa. Äiti kuoli rakkaassa paikassa, sekin tuo minulle lohtua vaikka järkytys on ollut valtava meille muille.

Toista kertaa vuoden sisään minulle esitetään osanottoja. Toista kertaa pöytä täyttyy surunvalittelukukista. Tässä on nyt tarpeeksi hetkeksi aikaa, kiellän nyt ketään kuolemasta. En ikinä anna anteeksi sille, joka vielä sen kehtaa tehdä. Ettäs tiedätte.

Me selvitään tästäkin, meidän perhe. Seela lohduttaa, joskus helpottaa.

Kiitos kaikesta, äiti. Elämästä, ruskeista silmistä, mummoudesta, rakkaudesta, opista ja ojennuksesta. Lepää rauhassa, vihdoin. Olet sen ansainnut.

20 kommenttia:

  1. Osanottoni ja voimia sinulle ja läheisillesi!

    VastaaPoista
  2. Voimia sinulle ja perheellesi! Mummo on nyt Peetun luona. Äitisi oli minullekin tärkeä ihminen, hyvä ystävä. Jäljelle jää kaipaus ja muistot!

    VastaaPoista
  3. Lämmin osanottoni Teija sinulle ja perheellesi <3

    VastaaPoista
  4. Osaanottoni Teijan sinne teille kaikille ja voima halaukset <3

    VastaaPoista
  5. Lämmin osanotto koko teidän perheelle. ❤ T. Nina ja Timo A.

    VastaaPoista
  6. Rakkaus on uskomaton asia. Se jättää syvän jäljen sieluun ja jää sydämeen, aina viimeiseen henkäykseemme saakka. Vaikka rakkaamme kuolisivatkin, heidän rakkautensa ei milloinkaan. Kun meidän päivämme joskus päättyvät, se rakkaus, jolla meitä on rakastettu, jää jäljelle. Sinut on rakastettu vahvaksi. Olet kokenut kaksi suunnattoman suurta menetystä viimeisen vuoden aikana. Kaiken surun, tuskan, kyynelten ja epätoivonkin hetkellä sinusta löytyy kiitollisuutta, voima ja tahto; joskus vielä helpottaa. Lähetän sinulle ja perheellesi lämpimät osanottoni. Olette ajatuksissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirveän kauniisti kirjoitettu. Olen lukenut tämän kommentin monesti ja se todella liikuttaa minua. Kiitos viisaista sanoistasi ja osanotosta.

      Poista
  7. Otan osaa suruunne. Äitisi oli ystäväni. Oloni on surullinen. Hyvät muistot minulle äidistäsi jäävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen pahoillani ystäväsi menetyksestä.

      Poista
  8. Olen miettinyt sinua ja äitiäsi koko viikon. Sinulla oli viisas, lempeä, ymmärtäväinen, ystävällinen ja mahtavan huumorintajuinen äiti. Tämän sanon sillä nöyrän pienellä kokemuksella, mitä minulla äidistäsi on. Äitiäsi ja isääsi edes hiukan tuntevana ymmärrän hyvin mistä sinä olet lempeytesi, viisautesi, ymmärryksesi ja sydämellisen ystävällisyytesi perinyt. Ja myös mistä Peetulle nämä samaiset ominaisuudet niin selkeästi oli periytyneet.

    Äitisi oli upea ihminen. Minä haluan uskoa siihen, että jollakin tavalla hän on nyt Peetun kanssa. Tähtenä taivaalla, tuulenhenkäyksenä poskella, kauniina iltaruskona taivaanrannassa.. Ikuisesti sydämissämme ❤️
    Olette ajatuksissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämäkin sanat kolahtivat, kiitos. Kiitos myös piristyksestä, myös assistentille. 💕

      Poista
  9. Niin paljon surua yhdessä vuodessa, sydän rusentuu teidän puolesta. Oot mielessä ja ajatuksissa, joskus elämän on pakko muuttua taas lempeämmäksi, sinullekin. <3

    Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. ❤ Tuuthan joskus käymään, vielä tänä vuonna?

      Poista